El CETIB dedica el 2011 a la mobilitat sostenible. El programa amb què es treballa consta tant d’activitats formatives com informatives, totes elles dirigides als col·legiats i a la societat.
Els objectius de l’Any de la mobilitat sostenible són:
-
Sensibilitzar, educar i divulgar la mobilitat sostenible.
-
Donar resposta a la demanda actual d’informació (tècnica, administrativa, social i econòmica) respecte a la mobilitat elèctrica.
-
Afavorir al màxim l’apropament de la societat cap a la mobilitat elèctrica.
-
Promoure entre els enginyers la recerca permanent de millores en el desenvolupament d’aquesta tecnologia.
-
Difondre entre els tècnics i responsables municipals, els col·legiats, les universitats i el públic en general, la diversitat de vehicles elèctrics que hi ha actualment en el mercat les seves possibilitats i les seves limitacions, per tal de contribuir a una mobilitat més sostenible.
D’aquesta manera, el Col·legi vol mantenir el seu compromís amb els beneficis de la mobilitat elèctrica per a la sostenibilitat del planeta.
A més, manifesta també la important implicació que l’enginyeria tècnica industrial hi ocupa.
L’enginyer tècnic industrial, el professional versàtil del vehicle elèctric
Els enginyers tècnics industrials s’estan posicionant com a referents en tot el cicle d’activitat que implica el vehicle elèctric: des del disseny de producte i mecànica, fins al servei postvenda i assistència comercial, passant pels aspectes relacionats amb l’alimentació elèctrica dels vehicles.
Tot i que la tecnologia del vehicle elèctric no es nova, ara mateix es troba en un moment d’expansió i consolidació.
El perfil pluridisciplinar dels enginyers tècnics industrials els converteix en professionals que es poden adaptar molt fàcilment als requeriments específics d’aquest sector.
L’Any de la mobilitat sostenible compta amb la participació d'organitzacions líders del sector:
-
Ajuntament de Barcelona
-
Circutor
-
Red Elèctrica de España
-
Schneider Electric